Ny diplomerad utbildning för säkerhetsskyddschefer!

Är du ansvarig för att leda säkerhetsskyddsarbetet i din organisation eller, vill du öka dina kunskaper om säkerhetsskydd? Då vill vi verkligen passa på att tipsa dig om Företagsuniversitetets nya utbildning, Diplomerad Säkerhetsskyddschef.

Vi på Secana har fått möjligheten att ta fram och, tillsammans med en mängd kompetenta föreläsare, genomföra utbildningen inom ramen för Företagsuniversitetets uppdragsutbildningar.  

Utbildningen genomförs under 9 heldagar fördelade över tre månader med start i november. Utbildningen vänder sig till blivande eller nuvarande säkerhetsskyddschefer/säkerhetsskyddsansvariga i såväl privat som offentlig sektor.

Kursledare är Per Fjellman, rådgivare och ansvarig för Secanas verksamhet inom säkerhetsskyddsområdet.  Per har mångårig erfarenhet av att utveckla systematiskt säkerhetsskyddsarbete inom ett stort antal myndigheter och företag och har ansvarat för att utforma utbildningen. 

Utbildningen omfattar alla delar av det systematiska säkerhetsskyddsarbetet inom en organisation. Från tolkning av författningskrav och analyser till implementation av säkerhetsskyddsåtgärder, uppföljning och utvärdering av säkerhetsskyddsarbetets effekt.

Utbildningen varvar teori med praktiska övningar och för att ytterligare bidra till kursdeltagarnas förståelse för området kommer de dessutom att få lyssna på ett antal inbjudna gästföreläsare, däribland:

  • Hans Brun, Senior Consultant, Secana.
  • Gunnar Karlson, Konsult och rådgivare i säkerhetsfrågor, Vesper Group
  • Richard Widh, Sr TSU-och Cybersäkerhetsexpert, Ancautus
  • Jonas Bodin, Senior Consultant, Phenox Group

Vi på Secana ser verkligen fram emot att genomföra utbildningen och vi hoppas att vi ses i höst!

Läs mer om utbildningen hos Företagsuniversitetet.