Nyheter

På praktik: August Furukvist!

Under våren är vi väldigt glada över möjligheten att få ha Kinakännaren och statsvetaren August Furukvist på praktik här hos oss.

Närmast kommer August från Försvarshögskolan, varifrån han utför sin praktik på Secana som en del av kandidatprogrammet i statsvetenskap med inriktning mot säkerhet och krishantering. Dessförinnan bodde August i den kinesiska staden Chengdu, i Sichuanprovinsen, där han både undervisade i engelska och studerade mandarin på Sichuan University.

Rekryterad: Moa Linjer

Sedan den 1 mars har vi en ny juniorkonsult i vårt team på Secana - välkommen Moa Linjer!

Moa kommer till oss senast från Utrikesdepartementet, där hon arbetat med frågor kopplade till Mellanöstern och Nordafrika.

Hon har en akademisk bakgrund från bland annat Försvarshögskolan, där hon läste sin magister i statsvetenskap med inriktning mot säkerhetspolitik och krishantering. Genom Försvarshögskolan har Moa även erfarenhet som politisk rådgivare vid större militära stabsövningar.

Research associate: Maria Prevezianou

Tiden går fort när man har roligt, och nu är det hela tre månader sedan som Maria Prevezianou kom till Secana! Maria började hos oss som Cyber Security Research Associate i november efter att ha tagit ut sin magisterexamen från Försvarshögskolan.

Det var under tiden på Försvarshögskolan som hon utvecklade sitt intresse för cybersäkerhet, och skrev sedan sin uppsats om cyberkrishantering - helt rätt för vad vi gör här på Secana!

"Hur skyddar vi det skyddsvärda?"

...så lyder temat för Cyberförsvarsdagen 2019, som går av stapeln nu på onsdag den 13/2 på Grand Hôtel i Stockholm.

Hur skyddar vi oss mot nya sårbarheter samtidigt som de gamla består? Vem bestämmer och vem prioriterar? Hur kan myndigheter och företag stödja varandra för att mest effektivt uppnå en ökad cyberförsvarsförmåga? Detta är några av frågeställningarna som kommer att beröras.

Podcast "Med Sikte På" - Arne Norlander

Säkerhets- och försvarsföretagens podcast "Med Sikte På" är en podd om makt, säkerhet och prylar; olika pusselbitar i skyddet av det svenska samhället. Här ges perspektiv och insikter om hur teknik skyddar Sverige och vilka hot som påverkar vår säkerhet och försvarsförmåga. I varje avsnitt bjuds en gäst in att ge sin syn på relevanta frågor kring säkerhetsrelaterade ämnen.

Rekryterad: Per Fjellman

I början av januari får vi förstärkning av Per Fjellman som kommer att arbeta som säkerhetsrådgivare och team leader för vårt security management team.

Med en bakgrund som säkerhetsanalytiker på Ekelöw och Subject matter expert vid PwC är Per en nygammal bekantskap för oss, och vi är väldigt glada över att han vill komma till oss på Secana!