På praktik: August Furukvist!

Under våren är vi väldigt glada över möjligheten att få ha Kinakännaren och statsvetaren August Furukvist på praktik här hos oss.

Närmast kommer August från Försvarshögskolan, varifrån han utför sin praktik på Secana som en del av kandidatprogrammet i statsvetenskap med inriktning mot säkerhet och krishantering. Dessförinnan bodde August i den kinesiska staden Chengdu, i Sichuanprovinsen, där han både undervisade i engelska och studerade mandarin på Sichuan University.

I Sverige har August en längre erfarenhet inom handel och sälj. Vid sidan av detta har han bland annat ägnat sig åt att debattera i Stockholm Debate Society, studerat konflikter, volontärarbetat och engagerat sig i politiken.

August har här på Secana hittills bland annat arbetat med att kartlägga central information och stötta i olika projekt. Han är en ständig glädjespridare, och har även skaffat oss nya vänner på den närliggande kinesiska restaurangen. Vi hoppas att han ska fortsätta trivas hos oss hela våren ut!

Secana har en stark anknytning till den akademiska sfären, och ser stor potential hos dagens studenter. Vi har möjlighet att erbjuda praktikplats för studenter som är i slutfasen av sina studier. Hos oss får du som student praktisk nytta av dina studier, och möjlighet att utveckla och bredda din kompetens inom ett eller flera av våra områden. Läs mer under fliken "Karriär" här på hemsidan!