Research associate: Maria Prevezianou

Tiden går fort när man har roligt, och nu är det hela tre månader sedan som Maria Prevezianou kom till Secana! Maria började hos oss som Cyber Security Research Associate i november efter att ha tagit ut sin magisterexamen från Försvarshögskolan.

Det var under tiden på Försvarshögskolan som hon utvecklade sitt intresse för cybersäkerhet, och skrev sedan sin uppsats om cyberkrishantering - helt rätt för vad vi gör här på Secana!

Som student deltog Maria i Cyber Challenge 9/12, en tävling som anordnas av FHS tillsammans med CATS och MSB. Tävlingen går ut på att deltagarna i lag ska agera på olika scenarion där såväl privat som offentlig sektor utsatts för cyberattacker, och det vinnande laget ges ett stipendium för att kunna resa till Schweiz och den internationella upplagan av tävlingen. Maria och hennes lag - som vann - fick alltså även tävla i Atlantic Council Cyber 9/12 Student Challenge, där de placerade sig bland topp 10 bästa lag (med utmärkelsen "Best Team Work"!). Intressant inblick i hur cyberfrågor kan yttra sig i universitets- och högskolevärlden, och inget obekant för oss här på Secana - vår konsult Sarah Backman har deltagit flera gånger som såväl student som handledare.

Maria, som ursprungligen är från Grekland, tog sin kandidatexamen i internationella relationer från Panteion University i Aten. Innan det bar av till Sverige och Försvarshögskolan arbetade hon som forskningsassistent åt en professor verksam vid Panteion University samt Hellenic National Defense College, och gjorde praktik på Institute of International Relations (den grekiska motsvarigheten till Utrikespolitiska Institutet).

Maria har hittills, förutom att lysa upp kontoret med ett ständigt soligt humör, bland annat hunnit genomföra en studie kring Cyber Centers och the International Watch and Warning Network (IWWN). Vi på Secana är jätteglada över att Maria ville bli en del av vårt team och förstärka vårt Research & Innovation-område, och hoppas att hon ska trivas här även fortsättningsvis!